Fiók létrehozása

ajtó • ablak • parafa

"Természetesen az Ön otthonában"


 

Letöltés
Általános tudnivalók

 

parafatolgy.jpgCégünk PORTUGÁLIA-ból importál minőségi, természetes parafa burkolóanyagokat padlózatnak, falaknak és mennyezeteknek. Lakkozott parafa padlózatók (IPOCORK és WICANDERS), széles választékát kínáljuk úgy textúrájában mint színárnyalataiban, valamint fal és mennyezet burkolatokat (DEKWALL). Ezen burkolóanyagok egyaránt használhatok irodaházakban, lakóházakban és raktárakban, korházakban, szállodákban, éttermekben, kávézókban, stb. Parafával burkolt falak kiszűrik a visszhangot és csökkentik a zaj átvitelt 17-20 DB -el.

 

A parafából készült termékek kiemelkedő tulajdonságai:

- meleg arculatú, nyugtató és bensőséges kinézettel a parafa természetes színek és a padlózatra felvitt lakrétegnek köszönhetően

- hangszigetelő

- hőszigetelő

- élettartama korlátlan

- rugalmas

- ütés estén visszanyeri eredeti alakját 

- méretbeli stabilitás

- nem veszi át a szagokat (még a cigaretta füstöt sem)

- nem igényel különösebb karbantartást

- eleganciára és jó ízlésre utal és közelebb vissz a természethez

- nagyon jó akusztikai tulajdonsággal rendelkezik

- különösen jó mikroklímát generál.

 

Parafa padlózat előnyei:

- nem tartalmazz egészségre káros kémiai anyagokat.

- antisztatikus, hangelnyelő és jó hangszigetelő

- a parafa padló erózió és saválló valamint nem korhad el.

- mivel nagyon nehezen gyullad, ezért a parafa padlózat meg felel a tűzvédelmi előírásoknak

- jó hőszigetelő és kényelmet biztosit. A padlófűtés nem károsítja a padlózatot, sőt javítja a parafa tulajdonságait.

- nyomásra nagyon ellenálló és mégis rugalmas, így nagyon jó amortizálást biztosít esés esetén

- megfelelő karbantartással (periodikus lakozással), korlátlan élettartalmat biztosíthatunk.

- lefektetése nagyon egyszerű

- tisztán tartása nagyon egyszerű

- konzerválja és kiemeli a környezetét

- nagy választékban állítható elő, így bármilyen helyiségnek kellemes és modern kinézettű környezetet biztosit. 

 

parafa_torzs.jpgParafa padlózat a parafatölgy kérgéből készül, amely a mediterrán országokban él. Főzéssel, darálással és préseléssel természetes gyanta hozzáadásával, a parafatölgy kérge olyan állapotba kerül, amiből vékony szeletekre vágható - mindegyik szeletnek egyedi mintázata van. A parafa táblák két rétegből állnak - az első, egy alapréteg, finomra darálva, a felső réteg pedig egy parafa furnir különböző mintákkal. A parafa padlózat használata lakásokban, cégszékhelyeken, protokolláris termekben vagy szállodákban egy elegáns, kellemes és pihentető hangulatot hoz létre, a praktikus előnyök mellett, a parafa tökéletesen harmonizál a modern ember által egyre jobban keresett természetes környezettel. Az ilyen típusú padlózat különleges tartósága a parafa rugalmasságának köszönhető, valamint védelmi szerepet betöltő lakrétegnek, amely vízhatlanságot is kölcsönöz neki. 

 

A természet burkolata

 

Cégünk Portugáliából importál minőségi, természetes parafa fal és padlóburkoló anyagokat. A parafa padlózat a paratölgy kérgéből készül, ez a fafajta a világon, három helyen honos: -Portugáliában, Spanyolországban, Afrikában.

kereg_hantas.gifGondosan elkülönített és ápolt ültetvényeken a kéreghántás az ökológiai szempontok teljes figyelembe vételével történik. Az első kéreghántásra a fa 25 éves korában kerülhet sor. Ezt a természeti kincset 9 évenként hántják le, ez a fa életében 20 alkalommal ismételhető meg. Maga a folyamat semmiféle kárt nem okoz a fa életében, EZ NAGYON FONTOS! A paratölgy életkora eléri a 180- 200 évet.

Gyártása folyamán nem használnak fel vegyszert, a gyanta anyaga és a présolás hőfoka adja a burkolat szilárdságát, de ugyanakkor megőrzi rugalmasságát is.

parafa_kereg.gifParafa fal és padlóburkoló anyagok széles választékát kínáljuk úgy textúrájába, mint színárnyalataiba. Rendkívül tartós és elég nagy múltja van ennek a csodálatos anyagnak ahhoz, hogy önnek is nyugodt szívvel ajánlani tudjuk. Az anyag tartósságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy világszerte használják publikus terek burkolására. Pl.: Hewlet Packard székhelye, Dániában, Pénzügyi Minisztérium Franciaországban és még ki tudja hány áruházban, könyvtárban és más intézményben.

Amikor otthonában parafa burkolatot választ, a szépség és a természetes anyag kiemelkedő fizikai tulajdonságai mellett dönt. A parafa sejtszerkezetének köszönhetően elnyeli a lépések zaját és megőrzi otthona melegét.

Nézzük meg a parafa további jó tulajdonságait:

- anti sztatikus, taszítja a port, így megelőzi a porallergia kialakulását.

- kitűnő hőszigetelő, mert a kapott hőt nem engedi át az aljzatnak.

- a parafa padló erózió és saválló. Idővel nem áll fent a korhadás veszélye. Formáját megőrzi hosszú éveken keresztül.

- tűzvédelmi szempontból fontos, hogy nem egy gyúlékony anyag

- padlófűtés esetén sem jelent gondot a parafa. A fűtés során keletkezet hő nem okoz kárt a padlóburkolatban, sőt javítja annak jó tulajdonságát.

- nyomással szemben ellenálló.

- lefektetése egyszerű és gyors, tisztán tartása úgyszintén.

Az általunk forgalmazott parafa burkolatoknak 3 változata van:

- ragasztott padlóburkolat.

- szalagparketta természetes parafa és valódi fa furnérral.

- falburkolatok.

 

Ragasztott burkolat, a kreativitás élménye!

Ezen burkolólapok korlátlan tervezési szabadságot és az egyéni ízlés maradéktalan kibontakozását teszi lehetővé. Fa v. parafa erezetű felületük, szabadon választott fektetési mintákba és színekbe, a burkolat kialakításának számtalan variációs lehetőségét hordozzák.

 

Szalagparketta, út a gyönyörű padlóhoz!

A parafa szalagparketta fektetése hihetetlenül egyszerű, mivel az aljzathoz se ragasztani, se szegelni nem kell, már meglevő burkolatra is könnyen fektethető. A csaphornyok tökéletesen kialakított illesztése összefüggő és a parafa rugalmasságának köszönhetően idővel nem jelenek meg rések az illesztéseknél így biztosítva az egyszerű tisztítást és a pormentes, egészséges környezetet. Azt nem is említettük, hogy a gazdag színválaszték és a számtalan erezet minden hálószobának különlegesen meleg, természetes atmoszférát és megnyerő intimitást kölcsönöz. Ha későn fekszik le vagy reggel korán kel, léptei zaját a burkolat parafarétegének sejtjei elnyelik, megőrizve alvó családtagjai nyugalmát.

 

Parafa falburkoló, jó döntés, jó érzés!

Falburkoló anyagunk olyan életteret kínál, mely harmóniában van a természettel, annak melegségét és szépségét helyezi Ön elé. Mivel nem szívja be a szagokat mindig frissen, tartja lakása klímáját! Tapintása meleg és csökkenti a zaj átvitelt 17-2o db-el.  

 

Elérhetőség

KOBEZOL KFT

537130 - Gyergyóalfalu
Bucsin út 1 szám
Hargita megye, Románia

 

0040-266.364.612
office@kobezol.ro

Copyright © 2018. SC Kobezol SRL. Designed by Shape5.com