Fiók létrehozása

uși • ferestre • plută

"Un plus de natură
în casa Ta"


 

Descărcare
Pluta in domeniul constructiilor
Utilizare
solutii_pentru_izolatii.jpgPluta se gaseste sub forma de granulat natural de pluta si sub forma de granulat din pluta expandata, placile din pluta coapta se compun din pluta pura, expandata care este legata cu o rasina adecvata. Pluta presata cu liant, pluta presata simpla sau pluta impregnata cu smoala se foloseste mai rar pentru izolatii.

 

Domeniile de utilizare preferate sunt peretii exteriori si interiori, încaperile neîncalzite, acoperisul înclinat si plat, pardoselile, tavanele, canalele  de aerisire, parchetul din pluta. În cazul izolatiei între capriori, se preseaza marginile bine. Resturile de pluta se folosesc ca material de umplutura la acoperisuri, tavane si podele.

 

Pentru fixare, pluta izolatoare se lipeste, se prinde în cuie sau se fixeaza cu mortar.

 

Proprietati

falszigeteles_expandattal.jpgBuna izolatie termica este legata de o ridicata capacitate de acumulare a caldurii. Pluta acumuleaza de zece ori mai multa caldura decât materialul izolator pe baza de fibra minerala. Are o insensibilitate relativ ridicata la influentele umiditatii. Pluta este rezistenta si are o mare elasticitate. Este insensibila la insecte (cu exceptia viespilor) si la ciuperci. Este foarte important ca la montaj sa nu se degaje praf. Montarea plutei se face fara probleme.

 

Pluta nu este inflamabila, clasa de inflamare B2, normal inflamabila

conform ÖNORM B 3800 (cu silicat de sodiu: clasa de inflamare B1)

 

Degrevarea

Pluta este refolosibila. Pluta expandata pur putrezeste în sol sau se composteaza.

 

Puncte de vedere ecologice

falszigeteles_expandattal_2.jpgStejarul de pluta poate fi plantat numai în zona Marii Mediterane. În prezent, 60 % din zona este plantata cu stejari de pluta (20). Stejarul de plutaeste avantajos din punct de vedere ecologic. Datorita continutului bogat de apa, favorizeaza si cresterea altor plante, arbusti, iarba. Stejarul de pluta supravietuieste si la incendieri de scurta durata ale padurilor. Trebuie împiedicata despadurirea radicala (prea des, chiar si în Est) si monoculturile pure.

 

 

Cumparare

Contact

SC KOBEZOL SRL

537130 - Joseni
str. Bucin nr 1
judetul Harghita, Romania

 

0040-266.364.612
office@kobezol.ro

Copyright © 2018. SC Kobezol SRL. Designed by Shape5.com