Fiók létrehozása

ajtó • ablak • parafa

"Természetesen az Ön otthonában"


 

Letöltés
Parafa alapú lapok
 
Parafa alapú lapok lerakási útmutatója
 
Kérjük, hogy a burkolás megkezdése előtt olvassa el figyelmesen az alábbi utasításokat (az aktuális magyar szabványokkal együtt).
 
Szállítás, tárolás, akklimatizáció: A kartondobozokat vízszintes helyzetben kell szállítani és tárolni. A burkolólapokat a lerakás előtt legalább 48 órán keresztül hagyja szobahőmérsékleten a csomagolásban. A műanyag csomagolást csak a munka megkezdése előtt bontsa ki. A burkolási munkálatok megkezdése előtt és a burkolás ideje alatt a szoba hőmérsékletének legalább 18 °C-nak kell lennie.
 
Az aljzattal szemben támasztott követelmények:
 
aljzatkiegyenltes.jpgÁltalános: Parafa padlólapokkal stabil, jól kiegyenlített felületek burkolhatók. Kérdés esetén forduljon a forgalmazóhoz! Az aljzat legyen sík, sima és tiszta. Minden fogadó aljzatnak száraznak kell lennie. Burkolás előtt gondosan távolítsunk el minden olyan foltot, szennyeződést, amely gátolhatja a tapadást! Csak olyan alapozót és aljzatkiegyenlítőt használjon, amely alkalmas az aljzathoz (pl. nedvszívó vagy nedvszívó). A Wicanders padlólapokat ne ragasszuk kálciumszulfát típusú vagy gipszalapú simításokra!
 
Nedvességvédelem: Az életkortól függetlenül mindig fennáll az aljzat nedvességének a veszélye, ezért megfelelő vízszigetelésről kell gondoskodni. Csak tartósan száraz, CM-készülékkel mért aljzatra burkoljunk (betonesztrich < 2,0%; anhidrit-esztrich < 0,5%)!
 
Padlófűtés: Az aljzat felületi hőmérséklete nem haladhatja meg a 28 °C-ot. Tartsa be a padlófűtés gyártójának/kivitelezőjének az utasításait, egyéb kérdések felmerülése esetén vegye fel a kapcsolatot a kereskedővel.
 
Megelőző gondoskodás: Ha egyéb kivitelezési munkálatokat kell abban a helyiségben végezni, amelyben a padlót már lerakták, akkor védje a felületet csomagolópapírral, furnérlemezzel vagy préselt lemezzel. Ne húzza a bútorokat a padlón! Ragasszon filcalátéteket a székek és a bútorok lábaira. Az irodai görgős székeknek meg kell felelniük a DIN 68131 szabvány előírásainak. Tegyen lábtörlőt a bejáratokhoz, hogy a piszkot, apró szemcséket ne hordják be a lakásba. Ne használjon latex- vagy gumialapú szőnyegeket, mert azok foltossá tehetik a padlót. Vigyázzon, hogy ne kerüljön nedvesség a padlóra. Az ideális és egészséges szobahőmérséklet 20 °C, a relatív páratartalom pedig 35-65%. Szükség esetén használjon szobai párásító vagy légkondicionáló berendezést. A parafa – mint természetes anyag – napfény hatására világosodik. Az UV-fény hatásának minimálisra csökkentése érdekében használjon redőnyt, függönyt vagy más árnyékoló rendszert. A Wicanders-padlók csak beltérben használhatók. A padlók természetes anyagokból készültek, a hőmérséklet-változás hatására tágulnak, illetve összehúzódnak, ezért az év különböző időszakaiban rések figyelhetők meg a burkolólapok között. Az ilyen rések nem tekinthetők a termék hibájának.
 
LERAKÁSI ÚTMUTATÓ
 
Kérjük, hogy a lerakás megkezdése előtt olvassa el az általános tájékoztatót.
 
Ellenőrzés: A padló lerakása előtt nappali világításnál ellenőrizze a burkolólapokat, hogy nincs-e rajtuk látható hiba vagy sérülés. Ellenőrizze, hogy az aljzat/helyszín állapota megfelel-e az utasítás előírásainak. Ha nem elégedett, ne kezdjen a burkolási munkálatoknak, és azonnal lépjen kapcsolatba a forgalmazóval.
 
Szükséges szerszámok: Teddi- vagy szivacshenger, esetleg simítólap, mérőszalag, vágókés, ceruza, egyenes vonalzó, kréta, rongy, gumikalapács, henger a simításhoz.
 
1_copy.jpg1. Mérések: Jelölje be krétával az A fal az A1 fal közepét, majd kösse össze a pontokat. Rajzoljon hasonlóképpen egy vonalat a B és a B1 fal között is . Ellenőrizze, hogy a vonalak 90°-os szögben metszik-e egymást! Átlós elhelyezés esetén jelölje meg a két átlós vonalat a metszéspontból kiindulva, a 90°-os szöget kétfelé osztva.
  
 
2.jpg2. A mérés ellenőrzése: Ügyeljen arra, hogy a fal mellé kerülő burkolólapok szélessége 5 cm-nél nagyobb legyen. Ellenőrzés céljából először ragasztás nélkül, középről kiindulva rakja ki a burkolólapokat. Ha 5 cm-nél kisebb végek keletkeznének, akkor ismételje meg az előző lépést úgy, hogy új párhuzamos vonalakat húz az elsővel.
 
 
5.jpg4.jpg3.jpg3. Lerakás: Csak olyan ragasztószert használjon (lásd az ajánlott anyagok táblázatát), amelyet a gyártó és a forgalmazó ajánl! Tartsa be a ragasztó csomagolásán lévő utasításokat! A burkolólapokat középről kiindulva, a bejelölt vonal mentén rakja le, lehetőleg „téglakötésben”. A parafát a kontaktragasztással kell rögzíteni. A lapokat és a fogadó felületet be kell kenni ragasztóval, lehetőleg szivacshengert használjunk. A ragasztó alapos kiszáradása után fektethetjük le a lapokat az előre megrajzolt terv szerint.
 
6.jpg4. Utolsó sor: Az utolsó sor lapjait az ábra szerint jelölje be, és vágja le. Ajánlott ragasztószerek: Wicanders W240 (C200)  
 
 

Elérhetőség

KOBEZOL KFT

537130 - Gyergyóalfalu
Bucsin út 1 szám
Hargita megye, Románia

 

0040-266.364.612
office@kobezol.ro

Copyright © 2018. SC Kobezol SRL. Designed by Shape5.com