Felületkezelés

A NYÍLÁSZÁRÓ FELÜLETKEZELÉSE
 

A kültéri használatra készült fatermékeket különleges felületkezelő anyagokkal kell megvédeni a környezeti behatásoktól.

 

A nyílászáró termékeket vizes bázisú, tehát környezetbarát és egészségkímélő bevonatrendszerrel látjuk el. A felület lehet a fa erezetét kihangsúlyozó lazúros, vagy fedő, ún. pigmenttált festés. A háromrétegű festékrendszer egy, a nyílászáró termékeket rovar és gombakárosítók ellen védő alapozóból, egy színes köztes pácból és egy, az UV és időjárás elleni védelmet biztosító fedőrétegből áll.

 

Az ablakot vízes bázisú, tehát környezetbarát és egészség kímélő bevonatrendszerrel látjuk el. A felület lehet a fa erezetét kihangsúlyozó lazúros, vagy a takaró, ún. pigmenttált festés. A három rétegű festékrendszer két, a biológiai károsítók ellen védő alapozóból és egy, az időjárás elleni védelmet biztosító fedőrétegből áll.

 

A környezetbarát vizes bázisú felületkezelő rendszerek nagy előnye a kültéri alkalmazásnál, hogy a fában lévő nedvességtartalom képes a bevonaton keresztül eltávozni, biztosítva ezzel a fa lélegzését.

 

További információk a www.antikfarb.ro oldalon találhatók. 

 

Fázisok:

  • portalanítás ecsetel és magasnyomású levegővel,
  • faanyag impregnálás (gomba és rovarmentesítés): mártással, szórással , ecseteléssel,
  • vizes bázisú fedő lakkozás: magasnyomású pompás festékrendszer,
  • portalanítás: ecsetel és magasnyomású levegővel,
  • finom kézi csiszolás,
  • befejező réteg szintén vizes bázisú fedő lakkozás.